Френският външен министър Стефан Сежурне в интервю за френския вестник

...
Френският външен министър Стефан Сежурне в интервю за френския вестник
Коментари Харесай

Френският външен министър призова да се говори с Русия от позиция баланс на силите

Френският външен министър Стефан Сежурне в изявление за френския вестник La Tribune du dimanche прикани за договаряния с Русия от позицията „ баланс на силите “. Според него западните страни би трябвало да създадат повече, с цел да поддържат Украйна. Според министъра е наивно да се допуска, че Европейският съюз може да дефинира свои лични правила, когато Русия „ се пробва да дефинира каква би трябвало да бъде външната политика на европейските страни “, затова „ конфронтирането с Русия значи отбрана на французите и света. ”

Дипломатът означи, че Франция желае да реализира сензитивно нарастване в поддръжката за Украйна, както и да даде на Русия „ мощен сигнал, че страните от Европейски Съюз са единни по този въпрос “. Сежурне сподели, че седем страни от Европейски Съюз към този момент са подписали съглашение за гаранции за сигурност с Украйна, а други 25 страни са „ в развой “. Според Стефан Сежурне има „ повече единение сред Германия и Франция, в сравнение с някой си мисли “ и има единодушие по 80% от въпроса по отношение на поддръжката за Украйна.

Говорейки за опцията за изпращане на западни войски в Украйна, Сежурне сподели, че въпросът е дали Западът може да принуди Русия да спре военните дейности „ иначе, с изключение на като даде оптималната поддръжка на Украйна “. На 26 февруари френският президент Еманюел Макрон позволи изпращането на войски в Украйна. Инициативата на Макрон не беше подкрепена от Англия, Унгария, Италия, Германия, Полша, Словакия, Чехия и Швеция. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг се придържа към сходна позиция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР