Френският външен министър Стефан Сежурне публикува статия във вестник Le

...
Френският външен министър Стефан Сежурне публикува статия във вестник Le
Коментари Харесай

Стефан Сежурне: Русия няма да се задоволи само с Украйна

Френският външен министър Стефан Сежурне разгласява публикация във вестник Le Monde, в която приказва за нуждата да продължи поддръжката за Украйна, защото " цената на съветска победа би била просто неприемлива за нашето общество ".
Прочетете още
Той изброява вероятните последствия от капитулацията на Украйна: разпространяване на войната в Европа, стопански напън от Москва, превръщането на войната в " естествена форма на връзки " сред страните.

" Русия няма да се задоволи единствено с Украйна. Победата на Москва освен няма да ни донесе мир, но ще насърчи Путин да осъществя своята експанзионистична фикция, употребявайки същите средства - мощ - и същия предлог - битката против " груповия Запад ", който той счита за подкупен и разлагащ се, " написа Сежурне.

" Опасността няма да спре на границите на Европейския съюз и НАТО. Нашите съдружници и сътрудници в Източна Европа към този момент са изпитали това ", прибавя той.

Според министъра прекратяването на поддръжката за Украйна също няма да помогне в битката с инфлацията и енергийната рецесия, така като Русия ще разполага с невиждани средства за оказване на стопански напън върху Европа, както и за подкопаване на продоволствената сигурност. Ето за какво напъните, които европейските страни поставят дружно с украинците, са напълно рационални.

" Нека не се поддаваме на изкушението на умората и безразличието. Русия, откакто се е провалила на фронта, има намерение да победи, като ни обезсърчи, убеди ни, че тя има преимуществото и че нищо не може да попречи на нейните империалистически цели. Не е по този начин: Русия не печели в Украйна, " написа Сежурне.

Статията на министъра е оповестена преди визитата на украинския президент Володимир Зеленски във Франция. Очаква се в петък той да беседва с френския водач Еманюел Макрон. Президентите би трябвало да подпишат и двустранно съглашение за съдействие в региона на сигурността.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР