Френският твърдолинеен синдикат CGT заплаши да спре доставките на енергия

...
Френският твърдолинеен синдикат CGT заплаши да спре доставките на енергия
Коментари Харесай

Със заплахи да спрат тока на депутати и милиардери французите излизат на национална стачка

Френският твърдолинеен профсъюз CGT заплаши да спре доставките на сила за депутати и милиардери преди националната стачка през днешния ден , оповестява " Ройтерс ".

Причината за засилващото се неодобрение е проектът на държавното управление

Предложеният законопроект, разгласен предходната седмица, ще усили възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години - ход, на който се опълчват голямото болшинство от работещите, които към този момент са изправени пред рецесия с разноските.

Работници в браншове като превоза, образованието и енергетиката във Франция ще се включат в днешната стачка, като се чакат по-големи протестни шествия в Париж и други градове.

Стачните дейности се преглеждат като тест за това дали синдикатите, които в предходни години се опитваха да убедят хората да стачкуват, могат да канализират този яд и да го трансфорат в широкомащабни обществени митинги.
 Макрон подвига пенсионната възраст във Франция
Макрон подвига пенсионната възраст във Франция

На 64 година ще излизат в пенсия французите

" Предлагам им също да посетят хубави парцели, хубави дворци на милиардери ", съобщи Филип Мартинес, водач на CGT - вторият по величина профсъюз във Франция.

" Би било хубаво да им спрем електричеството, с цел да могат да се слагат за няколко дни на мястото на французите, които не могат да си заплащат сметките ", уточни той.

Местните медии оповестяват, че през последните дни Себастиен Менеслиер от енергийния и минния синдикат на CGT също е заплашил с спирания на тока, ориентирани към офисите на депутатите.

Говорителят на държавното управление Оливие Веран опреди като неприемлива опасността за прекъсване на електричеството.

Очаква се публичният превоз да бъде най-силно обиден през днешния ден, като множеството влакове, както и някои полети ще бъдат анулирани , а работата на метрото в Париж ще бъде съществено затруднена.
 Макрон решен да организира пенсионната промяна през 2023 година
Макрон решен да организира пенсионната промяна през 2023 година

Въпреки че непопулярните ограничения бяха отлагани

Седем от всеки 10 начални учители ще изоставен работните си места, както и доста служащи в рафинерии, синдикати и транспортни оператори.

Междувременно министърът на вътрешните работи Жерар Дарманин заяви, че на място ще има над 10 000 служители на реда по време на протестните шествия, едно от които ще се организира в Париж.

Около 1000 евентуално агресивни души може да участват на митингите в Париж, с подред полицейското разузнаване.

Франция има десетилетна история на старания за реформиране на своята пенсионна система - най-щедрата и скъпа в Европа - и митинги против ограниченията това да се случи.

През 1995 година милиони излязоха по улиците в най-разрушителните обществени митинги в страната от десетилетия . Независимо от съпротивата обаче въпреки всичко бяха осъществени няколко други пенсионни промени.

Реформата към момента не е призната в Народното събрание, където президентът Еманюел Макрон няма безусловно болшинство, само че се надява да получи гласовете на консервативните републиканци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР