Френският шампион Пари Сен Жермен е приел рекордната оферта на

...
Френският шампион Пари Сен Жермен е приел рекордната оферта на
Коментари Харесай

ПСЖ прие офертата на Ал Хилал за Мбапе - тя чупи рекорда на Неймар

Френският първенец Пари Сен Жермен е приел рекордната оферта на Ал Хилал от 300 милиона евро за огромната си звезда Килиан Мбапе, написа Sky Sports. Информацията гласи, че на нападателя му е било позволено да договаря непосредствено с клуба от Саудитска Арабия.

Ако договорката стане факт, то Мбапе ще се трансформира в най-скъпия футболист в света и ще усъвършенства върха на сегашния си съотборник Неймар, за който парижани заплатиха 222 милиона евро през 2017-а година. Рекордната оферта на Ал Хилал не е единствената, която в ПСЖ са получили. Към тях са се обърнали клубове с композиция от предложения, в това число пари плюс играчи, само че арабският клуб е посочил съществено желанието си, като е предложил рекордна оферта. На „ Парк де Пренс “ считат, че минимум пет клуба се интересуват от Мбапе, измежду които Челси, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Интер и Барселона.
Сега остава самият футболист да реши дали да премине в Саудитска Арабия. Във Франция пишат, че в Ал Хилал той ще получава голямата заплата от към 700 милиона евро на година, като в нея са включени и рекламните права и покупко-продажби около възможния трансфер.
Парижани не взеха французина на предсезонното си турне в Япония, само че все пак не сложиха играча в трансферна листа, защото считат, че той се е схванал да премине в Реал Мадрид идващото лято гратис. Настоящият контракт на Мбапе с ПСЖ е до лятото 2024-а година. Изданието добавя, че Реал може да се изкуши да направи публична оферта за играча, с цел да е сигурен, че няма да го изпусне още веднъж.
ПСЖ са решени да не изтърван Мбапе като свободен сътрудник. Sky Sports написа още, че заинтригуваните клубове са били предизвестени за обстоятелството, че ПСЖ даже е подготвен да даде нападателя чартърен за новия сезон. Въпреки това Мбапе е решен да премине в Реал със свободен трансфер идващото лято. Капитанът на Франция към този момент беше предизвестен, че няма да играе повече за ПСЖ, в случай че не удължи контракта си. Ако остане във френската столица и за идния сезон, то Мбапе ще седне на аварийна пейка до приключването на договора му, с което прехвърлянето му в Ал Хилал наподобява като отлична алтернатива.
През сезон 2022/2023 нападателят вкара 41 гола и направи 10 асистенции в 43 мача във всички шампионати. Порталът Transfermarkt.com прави оценка цената на играча на 180 милиона евро.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР