Френският производител на млечни продукти за бебета Lactalis изтегли от

...
Френският производител на млечни продукти за бебета Lactalis изтегли от
Коментари Харесай

Франция изтегли бебешко мляко със салмонела

Френският производител на млечни артикули за бебета Lactalis изтегли от пазара артикули поради салмонела. Това стана, откакто здравните управляващи във Франция оповестиха, че 26 бебета са се разболели от началото на декември, заяви Нова телевизия.

Иззета е продукция, предопределена за експорт за страни като Англия, Китай, Тайван, Пакистан, Афганистан, Ирак, Мароко, Ливан, Судан, Румъния, Сърбия, Грузия, Гърция, Хаити, Колумбия и Перу. Става въпрос за стотици бебешки млека на прахуляк с марки Milumel, Picot и Celi.

Lactalis е един от най-големите производители на млечни артикули в света. Говорителят на компанията съобщи, че близо 7000 тона от продукцията може да е била инфектирана, само че сега не може да се каже с акуратност каква част от продуктите са попаднали в магазините, какъв брой са били употребявани или са на склад.

Салмонелата може да аргументи хранително отравяне. Симптомите включват диария, стомашни конвулсии и повръщане. Болестта, породена от чревни бактерии от селскостопански животни, е рискова за децата и възрастните хора поради риска от дехидратация.

Това не е първи случай, когато производител на бебешко мляко е основал опасност за здравето на децата. През 2008 година шест бебета починаха в Китай, а към 300 000 се разболяха, откакто в бебешки артикули беше намерено рисковото химическо вещество меламин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР