Френският производител на автомобилни компоненти Akwel планира да открие свое

...
Френският производител на автомобилни компоненти Akwel планира да открие свое
Коментари Харесай

Френската Akwel планира да открие завод в Плевен

Френският производител на автомобилни съставни елементи Akwel възнамерява да открие свое произвеждане в Северна България. Намерението на вложителя е да трансферира част от своите мощности от съществуващия си цех в Турция към Плевен. За желанията ѝ да стъпи в  града заяви представителят на компанията за България Димитър Калдамуков по време на съвещание на общинския съвет.

Плевен ни притегли с това, че е бил промишлен център, има голям потенциал от позиция на електричество, водоснабдяване и хора. Комуникационните връзки са налице, което е значимо за нас “, акцентира Калдамуков, представен от Българска телеграфна агенция.

Akwel има намерение да закупи терена, на който бе някогашният цех на „ Електрокабел България “ в квартал „ Сторгозия “. От чуването в Общинския съвет стана ясно, че към този момент е определен управител, който ще управлява производството в Плевен. Тепърва ще би трябвало да се набере личен състав и да се подхващат всички административни стъпки, с цел да се пригодят съществуващите здания към потребностите на производството. Намеренията на вложителя са до края на годината договорката за закупуване на определения парцел да е завършена.

От компанията към този момент не се ангажират с това да посочат какъв брой хора ще бъдат наети в новия цех. Това ще зависи от решението каква част от производството в Турция ще бъде трансферирано в Плевен.
Повече за компанията
Френската Akwel е фамилна компания с над 50-годишна история. Справка в уебстраницата ѝ демонстрира, че тя има 39 индустриални точки и 7 представителства в 20 страни, пръснати на пет континента. Служителите ѝ по целия свят наброяват към 10 хиляди.

В Турция компанията има два завода – един в Бурса и един на към 60 км от Истанбул, в индустриалния Гебзе. Близо до България Akwel има и още един цех – в румънския Тимишоара.

Акциите на компанията се търгуват на френската фондова борса, като за последната година те се движат сред 24 и 16 евро – с внезапен спад след началото на войната в Украйна.



Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР