Френският президент се сблъсква с тежки предизвикателства в управлението на

...
Френският президент се сблъсква с тежки предизвикателства в управлението на
Коментари Харесай

Макрон отслабен от безредиците във Франция

Френският президент се сблъсква с тежки провокации в ръководството на фона на възходящо напрежение в страната. Убийството на 17-годишен водач провокира шестдневни безредици във Франция и окуражи крайнодесните противници на френският водач.

Повече от 50 000 души направиха дарения в онлайн фонд за набиране на средства за фамилията на служителя на реда, който простреля 17-годишният Нахел, възхвалявайки го като човек, който " си е приключил работата и заплаща висока цена за това ". Кампанията бързо изпревари тази, основана за фамилията на мъртвия тийнейджър, която получи 189 000 евро.

Инциативата е работа на крайнодесния медиен коментатор Жан Месиха. Кампанията бързо събра повече от 1 милиона евро от десетки хиляди хора, което шокира мнозина и провокира апели от антирасистки групи и леви политици за затварянето му. Правителството се притеснява, че това подклажда напрежение.

Президентът Макрон, който завоюва втория си мандат предходната година, има амбициозни цели за промени във Франция, в това число повишение на пенсионната възраст и реиндустриализация на страната. Въпреки това, наложените му провокации и митингите пречат на постигането на тези цели.

Макрон редуцира визитата си на европейска среща на върха в Брюксел предходната седмица за спешна среща с държавното управление си.

Промените в дневния му ред отразяват друга неуместна обстановка за френския водач преди три месеца, когато плануваното държавно посещаване на крал Чарлз III във Франция беше отсрочено заради бурни митинги против измененията в пенсиите.

Ситуацията във Франция притегля вниманието на интернационалната общественост, като Съединени американски щати, Обединеното кралство и Китай предизвестяват своите жители да бъдат деликатни при визитите си в страната. Германският канцлер Олаф Шолц показва загрижеността си за обстановката и се надява, че Макрон ще успее да я усъвършенства.

" Проблемът е, че той към момента има още четири години напред ", сподели Люк Рубан, старши откривател в Националния център за научни проучвания (CNRS).

Той означи, че Макрон се е сблъсквал с поредност от митинги и улични вълнения, започвайки с придвижването на жълтите жилетки срещу обществената неправда, което избухна през 2018 година

Миналия месец Макрон беше хазаин на международната среща на върха за климата и финансите, която събра над 50 държавни и държавни ръководители и водачи на интернационалните организации във френската столица, наблягайки интернационалното му водачество.

След това Макрон пътува до Марсилия предходната седмица, с цел да насърчи напъните на държавното управление да инжектира милиарди в учебни заведения, жилища и сигурност и да усъвършенства живота на жителите на кварталите с ниски приходи във втория по величина град във Франция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР