Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че Франция е много

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че Франция е много
Коментари Харесай

Макрон: Пълното унищожаване на Хамас означава 10 години война

Френският президент Еманюел Макрон съобщи през днешния ден, че Франция е " доста обезпокоена " от подновяването на насилието в Газа и че той ще отиде в Катар с цел да подкрепи напъните за определяне на ново помирение, съобщи Ройтерс.

Макрон също по този начин съобщи на конференция в границите на климатичната среща КОП28 в Дубай, че ситуацията изисква удвояване на напъните за реализиране на трайно помирение и освобождение на всички заложници.

Временното помирение сред Израел и " Хамас " се разпадна през вчерашния ден, откакто медиаторите не съумяха да удължат паузата, отбелязва Ройтерс. Израел и " Хамас " си размениха обвинявания за неуспеха.

Макрон също по този начин прикани Израел да обясни задачите си по отношение на " Хамас ".

" Намираме се в миг, в който израелските управляващи би трябвало по-точно да дефинират своите цели и крайната си цел: Пълно заличаване на " Хамас " - счита ли някой, че това е допустимо? Ако това е по този начин, войната ще продължи 10 години ", съобщи той.

" Няма да има трайна сигурност за Израел в района, в случай че сигурността му бъде реализирана с цената на живота на палестинците и затова с цената на предизвикването на отвращение измежду обществеността в района. Нека да бъдем групово наясно ", добави Макрон.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР