Френският президент Еманюел Макрон заяви, че плановете на ЕС да

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че плановете на ЕС да
Коментари Харесай

Макрон скептичен: Плановете на ЕС за мигрантите от Северна Африка могат да пропаднат

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че проектите на Европейски Съюз да сътвори центрове за култивиране на случаите на мигранти в Северна Африка няма да проработят, в случай че процесът не бъде воден от тези страни, съобщи Би Би Си.

По време на посещаване в Нигерия Макрон съобщи, че доста африкански страни са обезпокоени, че такива центрове ще работят като привлекателен фактор за мигранти. Нито една страна на континента не се е съгласила да одобри основаването на сходни центрове. На среща в края на предходната седмица водачите на Европейски Съюз се споразумяха да проучат концепцията.

По думите на Макрон Европа ще продължи още десетилетия да се занимава с въпроса за мигрантите от Африка поради непланираното нарастване на популацията на континента. Той също така посочи, че Европейски Съюз не може да взима решения за африканските страни и че концепцията за сходни центрове може да се реализира единствено в случай че африкански държавни управления решат да ги провеждат.

Президентът уточни, че главният му приоритет е да откаже хората, предприемащи " луди опасности " и поставящи живота си в заплаха в опит да стигнат до Европа. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР