Френският президент Еманюел Макрон заяви, че иска Русия да загуби

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че иска Русия да загуби
Коментари Харесай

Макрон иска Русия да загуби войната, но не и да бъде смазана

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че желае Русия да загуби войната в Украйна, само че не и да бъде смазана, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Искам провалянето на Русия в Украйна и желая Украйна да може да пази своята позиция ,

само че съм уверен, че най-после това (конфликтът) няма да завърши по боен път ", съобщи френският държавен глава в изявление за три френски медии - " Жюрнал дю Диманш ", " Фигаро и " Франс ентер ". Откъси от изявлението бяха оповестени още през вчерашния ден вечерта.

" Не мисля, както някои мислят, че Русия би трябвало да бъде разгромена изцяло ,

че Русия би трябвало да бъде атакувана на нейна територия. Тези наблюдаващи желаят на първо място да смажат Русия. Това не е била в никакъв случай позицията на Франция и в никакъв случай няма да бъде ", съобщи Макрон.

Под някои той засяга тези, които, по-специално в Източна Европа ,

желаят да се стигне до дъно и които предишния май подлагаха на критика неговите думи, че Русия не би трябвало да бъде унижавана, показва Франс прес.

Макрон е дал изявлението в самолета на път за Мюнхенската конференция по сигурността .

В изявлението той удостоверява още веднъж, че желае да насърчи намирането на излаз на украинския спор, който да бъде контрактуван посредством договаряния.

" Това, което ние би трябвало да създадем през днешния ден, е Украйна да извърши военна атака, която да наруши съветския фронт, с цел да се провокира връщането към договарянията ", акцентира Макрон в изявлението за трите френски медии.

Според него " нито една от двете страни не може да завоюва изцяло .

Нито Украйна, нито Русия, тъй като резултатът на мобилизацията не е толкоз огромен, колкото бе планувано и самата тя си има ограничавания на потенциала ".

Макрон съобщи също пред трите медии, че " всички други разновидности без Владимир Путин в сегашната система "

(на интернационалните отношения) му " наподобяват по-лоши " от съветския президент, като това бе разтълкувано, че той засяга твърдолинейни съветски представители, като ръководителя на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев или ръководителя на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин.

" Наистина ли си мислим откровено, че едно демократично решение ще възникне от съветското гражданско общество

след години на сгъстяване (на позицията на Москва) и в разгара на един спор? Бих желал в действителност това, само че нямам доверие в това в действителност ", предизвести Макрон.

В навечерието на съветската инвазия в Украйна Макрон отиде в Кремъл при Путин в опит да го разубеди да не атакува прилежащата страна .

След началото на войната френският президент продължи да поддържа контакт със своя съветски сътрудник, поради което си навлече рецензии, изключително от страна на Киев, че не осъжда задоволително строго съветската експанзия в Украйна. В последно време обаче Макрон втвърди позицията си към Русия, а Франция достави оръжия на Украйна.

В речта си на Мюнхенската конференция по сигурността Макрон съобщи ,

че Русия би трябвало да претърпи крах в Украйна, само че съгласно някои наблюдаващи, той не е загатнал думата " погром ".

В речта си също така Макрон прикани за усилване на поддръжката за Киев, с цел да може да се върви към пораждащи доверие договаряния.

Реакцията на Москва на изявлението на Макрон не закъсня. Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова напомни, че Москва към момента си спомня за ориста на Наполеон Бонапарт и приканва френския президент Еманюел Макрон да не не помни за него, когато приказва за промяна на режима в Русия, съобщи Ройтерс.

По мотив това изявлението на Макрон говорителката на съветското външно министерство означи по-специално по отношение на думата " в никакъв случай ",

употребена от Макрон, че Франция не стартира с Макрон и тленните остатъци на Наполеон, уважаван на държавно равнище, се намират в центъра на Париж. Тя добави, че Франция, а също и Русия, би трябвало да схванат това (че Франция не стартира с Макрон).

Захарова добави, че думите на Макрон показвали, че Западът е почнал диалози за промяна на режима в Москва ,

до момента в който Макрон на няколко пъти е желал срещи с съветското управление, и упрекна френския президент в двулична дипломация по отношение на Кремъл, добавя Ройтерс.   
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР