Френският президент Еманюел Макрон възнамерява в близко бъдеще да намали

...
Френският президент Еманюел Макрон възнамерява в близко бъдеще да намали
Коментари Харесай

Макрон заминава на ключова обиколка в Африка

Френският президент Еманюел Макрон има намерение в близко бъдеще да понижи доста френското военно наличие в Африка . Той разгласи това по време на тирада в Елисейския замък, заяви АП.

" Промените ще стартират през идващите месеци със доста понижаване на въоръжените ни сили и увеличение на броя на африканските ни сътрудници в базите ни в Африка ", сподели той и също по този начин даде обещание да " усили френските старания в образованието и доставката на съоръжение за африканските сътрудници ".

Преди да направи обиколка в Африка, той показа " своите цели и способи за задълбочаване на съдействието сред Франция, Европа и африканския континент ".

Макрон съобщи, че " Африка не е платформа за конкуренция ". В този подтекст той уточни, че не има намерение да се " конкурира " с тези, които идват в Африка " със своите армии и наемници ", визирайки съветската наемническа войска Вагнер .
 Макрон потегля на обиколка в Африка да бори съветското и китайското въздействие
Макрон потегля на обиколка в Африка да бори съветското и китайското въздействие

Френският водач ще посети Габон, Ангола, Република Конго и Демократична република Конго

Макрон ще пътува до Африка на 1 март. Той ще посети Габон, Ангола, Конго и Демократична република Конго.

В навечерието на обиколката си в няколко африкански страни френският президент Еманюел Макрон назова ЧВК " Вагнер " " застраховка на живота на провалящите се режими " . Според него африканските страни в последна сметка ще спрат да търсят услугите на Вагнер, когато видят, че тази армия само сее бедност .

Наемниците на Вагнер от години се появяват в разнообразни страни на африканския континент - Централноафриканската република, Либия, Судан, Мали, Мозамбик, а в последно време и в Буркина Фасо.

Наскоро Франция изтегли мироопазващите си сили от Мали и Буркина Фасо по гледище на държавните управления на тези страни, които са завзели властта с насилствени средства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР