Френският президент Еманюел Макрон следи ситуацията в Русия отблизо, съобщи

...
Френският президент Еманюел Макрон следи ситуацията в Русия отблизо, съобщи
Коментари Харесай

Париж и Берлин следят ситуацията в Русия, Лондон предупреждава за бунт в цяла Русия

Френският президент Еманюел Макрон следи обстановката в Русия от близко, заяви Елисейският замък.

 

По-рано през днешния ден ръководителят на съветската частна военна компания " Вагнер " се разпалва против висшето съветско военно управление и разгласи, че е влезнал в съветския град Ростов на Дон и управлява там редица съветски военни обекти. Евгений Пригожин упрекна съветските сили, че са обстрелвали негови бойци в Украйна, при което е имало доста жертви измежду редиците на " Вагнер ". Той прикани и съветският министър на защитата и началника на съветския общоприет щаб да дойдат в Ростов на Дон за диалози с него.

Малко след изказванията на Пригожин съветският президент Владимир Путин направи послание към нацията, в което сподели, че протичащото се е удар с нож в гърба на страната и народа на Русия и даде обещание да накаже сурово метежниците.

" Президентът Макрон следи обстановката от близко. Ние продължаваме да сме фокусирани върху поддръжката за Украйна ", се споделя в малко известие на френското президентство.

Германското държавно управление също следи деликатно събитията в Русия, съобщи държавен представител, представен от Франс прес.

Британското външно министерство пък предизвести, че може да се стигне до протест из цяла Русия, съобщи Ройтерс. То предизвестява да не се пътува до тази страна.

Военното разузнаване към английското министерство на защитата пък съобщи, че съветската страна в този момент е изправена пред най-голямото предизвикателство напоследък, съобщи Ройтерс.

Полският президент Анджей Дуда организира съвещания с премиера и министъра на защитата по отношение на обстановката в Русия, съобщи Ройтерс и добави, че Варшава следи деликатно обстановката в тази страна.

В преписка на ТАСС от Брюксел се цитира пък неназован представител на Европейската комисия, съгласно който протичащите се в този момент събития в Русия са вътрешни каузи на съветската страна, само че Европейска комисия следи обстановката.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че следи деликатно обстановката в Русия и е в контакт с водачите от страните членки на Европейски Съюз и с сътрудниците от Г-7, съобщи Ройтерс.

" Това е несъмнено вътрешен съветски проблем ", съобщи Мишел в Туитър. Той също по този начин съобщи, че поддръжката на Европейски Съюз за Украйна и за нейния президент остава неотслабваща.

НАТО също следи деликатно обстановката в Русия, съобщи говорителката на алианса Оана Лунгеску, съобщи Ройтерс.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР