Френският президент Еманюел Макрон ще разговаря днес по телефона с

...
Френският президент Еманюел Макрон ще разговаря днес по телефона с
Коментари Харесай

Макрон и Ердоган обсъждат приемането в НАТО на Финландия и Швеция

Френският президент Еманюел Макрон ще беседва през днешния ден по телефона с турския президент Реджеп Ердоган, който в разгара на украинската рецесия заплашва да наложи несъгласие на приемането на Финландия и Швеция в НАТО, съобщи Българска телеграфна агенция като цитира " Франс прес ". 

Очаква се главната тематика да е позицията на Турция към участието на двете страни в НАТО. Вчера Анкара още веднъж предизвести, че няма да даде единодушието си за приемане на Финландия и Швеция в Северноатлантическия алианс, в случай че те не подхващат " съответни стъпки ", с цел да отговорят на безпокойствата й по отношение на нейната сигурност.

Това изказване беше направено след състоялите се през вчерашния ден в турската столица диалози с делегации на двете скандинавски страни. Турция ги упреква, че поддържат организации, които тя счита за терористични, и по-специално Кюрдската работническа партия. 

Анкара осъжда и наличието в Швеция и Финландия на последователи на Фетхуллах Гюлен, който упреква в образуване на опита за прелом през 2016 година
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР