Френският президент Еманюел Макрон ще обяви днес по телевизията първоначален

...
Френският президент Еманюел Макрон ще обяви днес по телевизията първоначален
Коментари Харесай

Макрон обявява днес мерки в отговор на исканията на „жълтите жилетки“

Френският президент Еманюел Макрон ще разгласи през днешния ден по малкия екран първичен пакет от ограничения, които ще предприеме, с цел да отговори на политическите, икономическите и обществените претенции на „ жълтите жилетки “, които стачкуват от пет месеца.

Часове преди телевизионното изказване на Макрон мистерията е цялостна към икономическите ограничения, определени от президента след огромния народен спор, само че акцентът очевидно ще бъде покупателната дарба, която французите са показали като първа грижа. Индексиране на дребните пенсии съгласно инфлацията, понижаване на налозите за междинната класа, фонд за самотните майки, са някои от хипотезите, коментирани в медиите. За да овладее рецесията, Макрон залага на мощна информационна акция: през седмицата предстоят още речи, в сряда той ще разгласи на конференция втората част от ограниченията, които би трябвало да бъдат повратна точка в президентския му мандат. Не е ясно обаче дали това ще успокои " жълтите жилетки ", които към този момент пети месец са на улицата. През декември Макрон към този момент разгласи ограничения с висока тежест за френския бюджет, които не удовлетвориха протестиращите.

В изказване, което ще направи по малкия екран в 20 ч. локално време, той ще приказва за предпочитаните дейности и съответните ограничения, които планува, заяви Елисейският замък.

В сряда Макрон ще изясни и ще показа в елементи тези ограничения на конференция в Елисейския замък.

През януари президентът поде „ огромните национални диспути “, с цел да потърси решение на най-голямата рецесия, разразила се от идването му на власт - митингите на „ жълтите жилетки “ против данъчната и обществената му политика. Макрон взе участие в стотина часа диспути в цяла Франция, само че на тях той единствено изслушваше, без нищо да предлага. Дебатите протекоха на 10 000 събрания, а в 16 3337 общини бяха сложени „ книги за недоволства “, в които жителите изложиха предложенията си.

Над 500 000 души направиха онлайн оферти за промени в политиката на уеб страница, основан особено за дебатите, които продължиха от януари до март.

Според доближени на Макрон той ще разгласи дълбоки промени, може би даже предстоят изненади.

Вчера Макрон е уведомил за желанията си министър-председателя Едуар Филип и главните министри.

Социологическите анкети обаче демонстрират, че „ жълтите жилетки “, които готвят 23-и митинг тази събота, не чакат „ огромните диспути “ да донесат решение на рецесията. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР