Френският президент Еманюел Макрон ще бъде заместен от германския канцлер

...
Френският президент Еманюел Макрон ще бъде заместен от германския канцлер
Коментари Харесай

Макрон отсвири срещата ЕС - АСЕАН, отива на мач в Катар

Френският президент Еманюел Макрон ще бъде заместен от немския канцлер Олаф Шолц по време на срещата на върха ЕС-АСЕАН, която се организира довечера в Брюксел, съобщи Агенция Франс Прес.

Причината е, че Макрон ще пътува за Катар, където ще участва на полуфиналния мач Франция-Мароко, който ще се състои довечера.

„ Взаимното заменяне при положение на неявяване е процедура във френско-германското партньорство и приказва за непосредственост и доверие сред двете страни “, се споделя в известие на френското президентство.

Решението обаче в този момент е до известна степен извънредно, защото напоследък сред Франция и Германия имаше различия по разнообразни въпроси, отбелязва Българска телеграфна агенция. Те се задълбочиха до степен да бъде отсрочено взаимно германско-френско министерско съвещание, планувано за октомври. Смята се, че то евентуално ще се организира януари следващата година.

Оттогава Макрон и Шолц се видяха на няколко пъти, с цел да възобновят положителното съгласие сред двете им страни, възприемано за належащо за напредъка на Европейски Съюз.

След като участва на мача в Катар довечера, Макрон ще пътува през нощта от Доха за Брюксел, с цел да участва на следващия ден на Европейския съвет, прецизира Елисейският замък.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР