Френският президент Еманюел Макрон призова в телефонен разговор с руския

...
Френският президент Еманюел Макрон призова в телефонен разговор с руския
Коментари Харесай

Макрон към Путин: С влиянието си можеш да сложиш край на конфликта в Сирия

Френският президент Еманюел Макрон прикани в телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин Русия да употребява въздействието си, с цел да се постави завършек на спора в Сирия и да се възобновят договарянията за политически преход в тази страна, предадоха международните организации, като се позоваха на известие на Елисейския замък.

" Президентът акцентира нуждата от слагане на завършек на военната ескалация от последните месеци, тъй че да бъде предпазено цивилното население ", се споделя в изказването, в което се добавя, че двамата водачи са обсъждали още и потребността да се подсигурява, че няма да има възкръсване на организацията Ислямска страна в района, предава Българска телеграфна агенция.

Елисейският замък сподели, че Макрон се надява, че регулярният разговор сред Франция и Русия може да разреши по-конкретен прогрес за намиране на решение в Сирия.

В изказване на Кремъл по отношение на диалога се споделя, че Путин е уведомил Макрон за изхода от тристранната среща за Сирия в Анкара, в която участваха Турция, Иран и Русия, съобщи ТАСС. П

Двамата водачи са разискали и идна аудиенция на президента на Франция в Русия през май. Засегнати са били и въпроси, свързани с двустранните връзки. Разговорът е бил по самодейност на Франция, прецизира Кремъл.

Макрон ще бъде в Русия на 24 и 25 май. Той възнамерява присъединяване в Петербургския интернационален стопански конгрес в качеството му на почетен посетител, напомня ТАСС. Форумът ще се организира от 24 до 26 май. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР