Френският президент Еманюел Макрон призова днес в Париж в края

...
Френският президент Еманюел Макрон призова днес в Париж в края
Коментари Харесай

Макрон призова за повече сътрудничество, за да бъде пресечено финансирането на тероризма

Френският президент Еманюел Макрон прикани през днешния ден в Париж в края на двудневната конференция за битка против финансирането на тероризма, за повече съдействие, с цел да бъдат лишени джихадистките придвижвания от пари и от средства за деяние, съобщи Франс прес.

"Нашите врагове проникват в сърцата на нашите общества. Те употребяват всички модерни форми на финансиране. Трябва да преминем на нов стадий в битката против ДАЕШ и Ал Каида ", прикани Макрон пред участниците във форума, провел се в огромната зала на Организацията за икономическо съдействие и развиване.

"Трябва да изсушим корените на тероризма. Той се храни от трафика на хора, на дрога, на оръжия ", сподели Макрон. Той насочи апел за вдишване на ангажимент за бистрота и готовност в напъните за секване на финансирането на тероризма.

Макрон приветства обстоятелството, че към 80 министри, представляващи 72 страни, участват на конференцията и че те са изготвили "Парижки дневен ред ", включващ лист на мощни задължения, като шерване на разследващи данни, битка против анонимността на преводите, идентификация на източниците на финансиране, групов ангажимент във връзка с уязвимите страни, предчувствие на отклоняването за терористични цели на новите финансови принадлежности и други

Макрон назова конференцията на 72-те страни в Париж "Парижка коалиция ". Участниците във форума подписаха обща декларация и Макрон разгласи, че Австралия е приела да провежда идната среща на тази нова коалиция, която ще се организира следващата година. На нея ще бъде изработен обзор по постигнатия прогрес в региона на пресичането на финансирането на тероризма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР