Френският президент Еманюел Макрон пристига на официално тридневно посещение в

...
Френският президент Еманюел Макрон пристига на официално тридневно посещение в
Коментари Харесай

`Фон дер Лайен и Макрон обсъждат в Пекин конфликта в Украйна

Френският президент Еманюел Макрон идва на публично тридневно посещаване в Китай дружно с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. В центъра на диалозите им в Пекин ще бъде военната експанзия на Русия против Украйна.

Президентът Макрон се чака да призове китайското управление „ да се въздържа от военна поддръжка за Москва “. Непосредствено преди визитата той беседва с американския президент Джо Байдън, като двамата чакат от Пекин да спомага за бързо преустановяване на войната в Украйна и определяне на дълготраен мир.

Утре Еманюел Макрон ще се срещне на „ четири очи “ с китайския президент Си Цзинпин, а по-късно в диалозите ще се причисли Урсула фон дер Лайен за по-убедително показване на „ единния европейски глас “. Фон дер Лайен посочи, че китайската позиция за съветските дейности в Украйна ще бъде определяща за по-нататъшните връзки сред Брюксел и Пекин.

Сред главните цели на визитата на френския президент в Китай е активизирането на икономическите връзки след пандемията от Covid-19. Той ще бъде придружаван от представители на френския бизнес от области като произвеждане на вино, авиация и козметика. Франция е най-големият европейски вложител в Китай по брой на фирмите, само че относителният ѝ пазарен дял през 2022 година е по-нисък от този през миналата.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР