Френският президент Еманюел Макрон представи план за връщане на военното

...
Френският президент Еманюел Макрон представи план за връщане на военното
Коментари Харесай

Макрон предложи задължително военно обучение за 16-годишните

Френският президент Еманюел Макрон показа проект за връщане на военното образование за всички 16-годишни. Той даде обещание това по време на предизборната си акция, с цел да възпита възприятие за гражданска отговорност и национално единение у младежите, напомня Би Би Си.

В продължение на един месец наложителната работа ще се концентрира върху гражданското обучение, да вземем за пример като юношите преподават или работят с благотворителни организации, обмисля се и включване в полицията, пожарната или армията.

Втората фаза ще бъде доброволна и ще продължава сред три месеца и година, като младежите ще служат или в областта на защитата и сигурността, или в региона на националното завещание, околната среда или обществените грижи.

Първоначално Макрон искаше обичайната казарма в продължение на най-малко месец за младежите на възраст сред 18 и 21 години, само че предложенията бяха смекчени и разширени под името " универсална национална работа ", тъй като държавното управление реши, че ще бъдат прекомерно скъпи и ще натоварят армията. Очаква се даже в този момент проектът да коства към 1.6 милиарда евро годишно.

Целта на президента е да окуражи френските юноши да вземат участие в живота на нацията и да промотира общественото включване. По тематиката в този момент стартират съвещания и проектът е програмата да стартира да работи при започване на идната година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР