Френският президент Еманюел Макрон повдигна идеята за раздаване на бързи

...
Френският президент Еманюел Макрон повдигна идеята за раздаване на бързи
Коментари Харесай

Макрон иска глоби за родителите на хулигани

Френският президент Еманюел Макрон повдигна концепцията за разпределяне на бързи санкции на родителите на деца, хванати да правят вандализъм или грабежи, като част от отговора на държавното управление на дните на вълнения, оповестява Агенция Франс Прес.

От близо 4000 души, задържани от петък по време на вълнения, повече от 1200 са малолетни, заяви министерството на правораздаването. Срещайки се с служители на реда в Париж в понеделник вечерта, Макрон им благодари за работата им и посочи концепцията за бързи санкции за родителите, които не съумяват да управляват децата си.

„ С първото закононарушение би трябвало да намерим метод да глобяваме фамилиите финансово и елементарно “, сподели той, съгласно мнения, предадени от вестник „ Паризиен “.

45-годишният държавен глава сподели, че това ще бъде „ нещо като минимална цена за първото нарушаване “.

В разгара на протеста предишния петък Макрон прикани родителите да управляват децата си.

Това последва арестите на лица на 12-годишна възраст по време на срутва в закона и реда, провокиран от полицията, застреляла младеж в Париж.

„ Отговорност на родителите е да ги държат вкъщи, сподели Макрон. Не е работа на страната да работи вместо тях. “

Френският министър на правораздаването Ерик Дюпон-Морети акцентира същото обръщение в петък и очерта по какъв начин родителите към този момент носят законова отговорност за децата си.

Той сподели, че родителите към този момент могат да бъдат санкционирани, в случай че не съумеят да съпроводят децата си на явяване в съда.

Те също по този начин носят финансова отговорност за всички вреди, присъдени на жертва на закононарушение, осъществено от дете.

Съгласно правните инструкции на министъра, на прокурорите беше напомнено и за член 227-17 от Наказателния кодекс, който към този момент разрешава санкции против родители.

Той позволява санкции до 30 000 евро и отнемане от независимост до две години за родители, които „ не съблюдават, без законна причина, законовите си отговорности до степен на компрометиране на здравето, сигурността, морала и образованието на детето си. “

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР