Френският президент Еманюел Макрон отправи предупреждение към сънародниците си, че

...
Френският президент Еманюел Макрон отправи предупреждение към сънародниците си, че
Коментари Харесай

Еманюел Макрон: Държавата се намира в поредица от кризи

Френският президент Еманюел Макрон насочи предизвестие към сънародниците си, че в края на летния сезон, страната се намира в сложен миг.

" Идва краят на изобилието, нещата, считани за даденост, и безгрижието ", съобщи Макрон. Той означи поредност съществени рецесии - от Украйна до сушата.

" Изглежда, живеем във време, структурирано от поредност съществени рецесии... и някои може би виждат нашето бъдеще като предопределено да се борим постоянно с рецесии и изключителни обстановки. Аз от моя страна считам, че ние живеем като че ли качени на огромна люлка или преживяващи мощни разтърсвания ", изясни френският президент пред министрите на съвещанието.

,,Изправени пред сходна обстановка, нашите сънародници може да реагират с надълбоко безпокойствие. Министрите би трябвало да споделят нещата намерено и почтено, с доста изясненост и без да чертаят пагубни сюжети. Очаквам от държавното управление да съблюдава дадената дума и уговорките, които сме поели пред нацията ", добави още Макрон.

" Това, което желая да реализираме през идващите седмици и месеци, е да затвърдим мощното единение на държавното управление и парламентарното болшинство към курса, който ще ни разреши да заздравим нашия суверенитет, както и френската, и европейската самостоятелност ", добави още той.

" Лесно е да обещавате всичко и нищо, да казвате по едно и също време всичко и нищо. Не се поддавайте на тези изкушения - изкушенията на демагогията. Тя процъфтява във всички модерни демокрации, тъй като нашият комплициран свят провокира боязън. Винаги ще наподобява изкушаващо да се каже това, което хората желаят да чуят, само че първо би трябвало да се замислим и да се запитаме дали това е дейно и потребно ", сподели френският президент.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР