Френският президент Еманюел Макрон отказа днес да използва думата геноцид,

...
Френският президент Еманюел Макрон отказа днес да използва думата геноцид,
Коментари Харесай

Макрон отказа да използва употребената от Байдън дума геноцид за действията на Русия в Украйна

Френският президент Еманюел Макрон отхвърли през днешния ден да употребява думата " геноцид ", която бе използвана от американския президент Джо Байдън за дейностите на Русия в Украйна, съобщи Франс прес.

Вербалната ескалация надали ще способства за слагане на завършек на спора в Украйна, посочи той в изявление за телевизия " Франс 2 ".

Макрон бе запитан по какъв начин ще разяснява вчерашните изказвания на Байдън, че дейностите на Русия в Украйна са геноцид. Френският президент отговори, че избира да е " деликатен с термините ", които употребява.

" Бих споделил, че Русия едностранно стартира една брутална война, че понастоящем е потвърдено, че съветската войска е направила военни закононарушения и че причинителите на тези закононарушения би трябвало да бъдат открити ", съобщи той.

" Това, което се случва понастоящем, е една полуда, нечувана грубост..., само че в това време виждам обстоятелствата и желая да положа оптимални старания за прекратяването на тази война и за възобновяване на мира. В този смисъл, не съм уверен, че ескалацията на думите способства с нещо за тази идея ", акцентира президентът на Франция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР