Френският президент Еманюел Макрон обеща, че ще се води безпощадна

...
Френският президент Еманюел Макрон обеща, че ще се води безпощадна
Коментари Харесай

Еманюел Макрон обеща безпощадна борба срещу ислямисткия тероризъм

Френският президент Еманюел Макрон даде обещание, че ще се води безпощадна битка против ислямисткия тероризъм, и прикани французите да се сплотят и да му противодействат.

Той сподели това на гала в памет на четиримата полицейски чиновници, убити с нож от радикализиран сътрудник в полицейската префектура в Париж, съобщи Франс прес.

"Вашите сътрудници паднаха под ударите на гибелен и безчинен ислям, който ние би трябвало да изкореним ", съобщи френският президент. Той насочи апел към цялата нация да се "мобилизира против ислямистката хидра ".

Френските следователи откриха агитация на терористите от "Ислямска страна " измежду движимостите на служителя на реда, който умъртви четирима свои сътрудници в Париж, написа РИА Новости.

На 3 октомври Микаел Арпон атакува с два ножа чиновници на полицията и в 30-минутната офанзива по време на обедната отмора умъртви четирима, преди да бъде отстранен от различен служител на реда с изстрел в главата. 45-годишният програмист, който по генезис е от задморската френска територия Мартиника, работел в полицейската префектура от 2003 година

В дома на Микаел Арпон била открита USB флаш памет, на която имало голям брой видеоклипове и друга агитация на "Ислямска страна ". Освен това Арпон бил събрал досиета с персонални данни на десетки свои сътрудници в префектурата на полицията в Централен Париж.

Министърът на вътрешните работи на Франция е под напън от медиите и публичното мнение да изясни по какъв начин не са били видяни никакви признаци на радикализация на Арпон, който е работел в разузнаването.

Вестниците във Франция излязоха в понеделник със заглавия за "сериозни пропуски " и "лоша работа " на полицията, като някои желаеха оставката на вътрешния министър Кристоф Кастанер, написа английския вестник Гардиън.

Въпреки че министърът сподели, че не е имало никакви сигнали, че Микаел Арпон е радикализиран, негови сътрудници настояват, че той е провокирал удивление, когато през 2015 година защитил дейностите на двама братя терористи, които нападнаха редакцията на хумористичното издание "Шарли Ебдо ".

Тогава против Арпон не е било подадено недоволство или подредена инспекция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР