Френският президент Еманюел Макрон каза вчера вечерта, че той самият

...
Френският президент Еманюел Макрон каза вчера вечерта, че той самият
Коментари Харесай

Макрон обяви, че убедил Тръмп САЩ да не напускат Сирия, Белият дом го опроверга

Френският президент Еманюел Макрон сподели през вчерашния ден вечерта, че той самият е убедил американския си сътрудник Доналд Тръмп за потребността американските военнослужещи в Сирия да не се изтеглят, а да поемат " дълготраен ангажимент ", съобщи Би Би Си.

По-рано този месец самият Тръмп сподели, че Съединени американски щати ще изоставен " доста скоро " Сирия - концепция, с която Пентагонът не се съгласи, - и повтори кардиналната позиция на Вашингтон " за " евакуиране без значение от въздушните удари предходната седмица. Последните бяха избрани от Макрон като " сполучливи " от " военна позиция ", съобщи " Франс прес ".

В изявление, излъчено по френска телевизия, Макрон добави, че е убедил американския държавен глава и за потребността от стеснен удар (в който участваха и Англия и Франция) - единствено по обекти, свързани с производството и създаването на химически оръжия. Междувраменно в. " Уолстрийт джърнъл " обвърза решението на Тръмп - опция на което е било да бъдат изпратени ракети и против съветски и ирански обекти, - с настояването на американския министър на защитата Джеймс Матис и с решението на новия му консултант за националната сигурност, Джон Болтън, за по-сдържан удар.

Малко по-късно Белият дом разгласи, че Тръмп към момента желае войските на Съединени американски щати да изоставен Сирия. " Мисията на Съединени американски щати не се е трансформирала - президентът даде ясно да се разбере, че желае американските сили да се приберат вкъщи, колкото е допустимо по-бързо, " сподели представителят на институцията Сара Сандърс. " Ние сме решени изцяло да смажем ( " Ислямска страна " ) и да създадем изискванията, които ще предотвратят завръщането на тази организация. Освен това чакаме районните ни съдружници и сътрудници да поемат по-голяма отговорност - както във военно, по този начин и във финансово отношение, с цел да бъде обезпечена сигурността в района ", сподели тя.

В изявлението Макрон добави, че интервенцията на Съединени американски щати, Англия и Франция " бе интервенция на интернационалната общественост ", показва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция. Президентът отбелязва, че въпреки интервенцията да е била отвън рамките на Организация на обединените нации, участвалите в удара страни са имали " цялостна интернационална легитимност ".

" Три страни членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации започнаха дейностите ", акцентира френският президент в изявление за телевизия Бе Еф Ем, радио " Монте Карло " и интернет уеб страницата " Медиапар ".

Франция не е оповестила война на режима на Башар Асад, продължи френският президент и посочи, че Париж е за политическо решение на спора в Сирия, включващо всички забъркани страни. За постигането на трайно политическо решение на сирийския спор " би трябвало да водим разговор с Русия, Турция и Иран ", посочи френският президент.

Той удостовери, че ще направи посещаване в Санкт Петербург в края на май, както е планувано.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сирийската рецесия (1342)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР