Френският президент Еманюел Макрон и американският му колега Доналд Тръмп

...
Френският президент Еманюел Макрон и американският му колега Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Тръмп и Макрон със спешен разговор заради ситуацията в Сирия

Френският президент Еманюел Макрон и американският му сътрудник Доналд Тръмп разискаха нощес по телефона химическите набези в сирийския град Дума, съобщи Франс прес. Двамата президенти се надяват на твърда реакция на интернационалната общественост, оповестява френското президентство.

Тръмп и Макрон беседват за повторно за последните два дни. Държавните глави на Франция и Съединени американски щати разискаха развиването на обстановката след хипотетичното нахлуване с химическо оръжие, осъществено в сирийския град Дума, както и дебатите в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Те потвърдиха, че желаят твърда реакция на интернационалната общественост и са се споразумели да поддържат контактите между тях.

Малко по-рано Тръмп още веднъж загатна вероятни военни дейности, като даде обещание " мощен отговор " на хипотетичното нахлуване с химическо оръжие. Министърът на защитата на Съединени американски щати Джим Матис не изключи нанасянето на удари по Сирия, напомня Агенция Франс Прес.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР