Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21

...
Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21
Коментари Харесай

Макрон подписа закон за спорната си данъчна реформа

Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила подписа три закона, полагащи основите за въвеждане на противоречивата му данъчна промяна и други елементи от предизборната му платформа, съобщи ДПА.

Новите закони ще допринесат за преструктуриране на френската стопанска система, съобщи президентът на церемонията по подписването в Елисейския замък, която бе излъчена по малкия екран.

Законодателните актове, които Народното събрание одобри преди дни, имат за цел да засилят вложенията и подтикват националната стопанска система. Критици на новите разпореждания от левицата обаче ги нападнаха като "подарък за богатите ".

Бюджетният закон за 2018 година съдържа доста емблематични и противоречиви ограничения, измежду които превръщането на налога върху благосъстоянието в налог единствено върху притежаваните недвижими парцели. Корпоративният налог ще бъде понижен през идните години, а финансовите облаги ще бъдат облагани с единна ставка вместо с данъчни ставки, които се покачват съгласно равнището на финансовите приходи.

С бюджета за 2018 година Франция се чака да продължи да съблюдава условията на Европейски Съюз за бюджетния недостиг, както направи и през настоящата година - за първи път отдавна.

Макрон вкарва промени с бърз ритъм от идването си на власт през май, напомня ДПА.

Президентът подписа и закон, който в дълготраен проект ще постави завършек на добива на изкопаеми горива, помагайки на Франция да реализира задачите, заложени от Парижкото съглашение за битка с климатичните промени. Според новите правила няма да се издават нови разрешителни за изследвания за залежи на нефт, газ и въглища във Франция и отвъдморските й територии, а към този момент издадените ще бъдат възобновени единствено до 2040 година, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР