Френският президент Еманюел Макрон беше освиркан от събралите се по

...
Френският президент Еманюел Макрон беше освиркан от събралите се по
Коментари Харесай

Макрон освиркан при посещението си в Източна Франция

Френският президент Еманюел Макрон беше освиркан от събралите се по време на визитата си в Източна Франция през днешния ден,  съобщи Агенция Франс Прес. Това беше първото му пътешестване до френски район, откогато подписа непопулярната пенсионна промяна.

Местните в района Елзас скандираха лозунги , в това число " Оставка! ",  " Ние не желаеме тази промяна, какво не разбирате? " и обвинявания в корупция към държавното управление.

За малко е прекратено и електрозахранването във фабрика, която той е посетил.

Дори в район, който е про-Макрон - той гласоподава малко повече за него от междинното за страната на президентските избори през 2022 година - посрещането беше най-вече враждебно.
 И след обръщението на Макрон: Пожари и погроми в Париж
И след обръщението на Макрон: Пожари и погроми в Париж

Синдикатите: Президентът не схваща гнева на работещите

Припомняме, че след речта на френския президент дни по-рано, по улиците на няколко града, измежду които и Париж, минаха спонтанни шествия, в които се включиха стотици.

Френското държавно управление ще създаде пореден проект за изправяне на Франция на крайници през идващите 100 дни и за излекуване на страната след седмиците на митинги против непопулярния законопроект за пенсионна промяна, съобщи Макрон в телевизионната си тирада в понеделник.

Той също по този начин даде обещание да стартира нови договаряния със синдикатите за по-добри условия на труд. Профсъюзите стачкуват от месеци против плануваното увеличение на пенсионната възраст с две години до 64 години и обявиха, че няма да възобновят договарянията с държавното управление по други тематики без анулация на пенсионната промяна.
 Макрон към Франция: Разбирам гнева против пенсионната промяна Обновена
Макрон към Франция: Разбирам гнева против пенсионната промяна

Политическата и обществената рецесия не е завършила, предизвести президентът

В телевизионно послание към нацията френският президент Еманюел Макрон съобщи, че схваща гнева на французите поради необятно непопулярната си пенсионна промяна, и изрази страдание, че не е реализиран консенсус във връзка с смяната.

Президентът се обърна към Франция за първи път, откогато подписа закона за пенсионната си промяна, изправен пред предизвестия, че политическата и обществената рецесия, провокирана от измененията, не е завършила.

Макрон съобщи, че " тези промени са нужни, с цел да се подсигурява пенсията на всички ", откакто одобри закона за пенсиите в събота, единствено няколко часа откакто Конституционният съд удостовери смяната на знамето за повишение на пенсионната възраст от 62 на 64 години, което провокира обвинявания, че е вкарал закона в действие измежду нощ.
 Макрон подписа противоречивата пенсионна промяна
Макрон подписа противоречивата пенсионна промяна

Реформата е от значително значение за попречване на колапса на пенсионната система

Макрон призна, че е ядосан от възходящите цени и работните места, които не разрешават на " прекалено много французи да живеят добре ".

" Тези промени бяха нужни ", отбрани се президентът на републиката.

" Въпреки че броят на пенсионерите се усилва, а междинната дълготрайност на живота се удължава, отговорът не може да бъде понижаване на пенсиите.

Не би могло да бъде и увеличение на вноските на работещите. Не би могло да бъде, както доста пъти съм чувал, да не се прави нищо.

45-годишният Макрон пристигна на власт през 2017 година, обещавайки промени във Франция и нова политика. Но съперниците му го упрекват във все по-отстъпчиво и антидемократично държание.

В събота обаче министър-председателят Елизабет Борн даде обещание, че след приемането на пенсионната промяна държавното управление ще продължи с още промени.

" Решени сме да ускорим " темпото на промените, съобщи тя пред националния съвет на партията " Ренесанс " на Макрон.

Синдикални шефове приканиха за " национална и историческа вълна " от хора по улиците, които да се опълчват на промените на 1 май.

Като въведения към митингите на 1 май железопътните профсъюзи приканват за ден на " железопътен яд " на 20 април.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР