Френският премиер Едуар Филип оттегли кандидатурата на страната за домакин

...
Френският премиер Едуар Филип оттегли кандидатурата на страната за домакин
Коментари Харесай

Франция оттегля кандидатурата си за домакин на Експо 2025

Френският министър председател Едуар Филип отдръпна кандидатурата на страната за хазаин на Световното ревю през 2025 година, заяви Франс прес.

В писмото до организационния комитет той акцентира главно финансови претекстове за решението на фона на две други семейства – на международното по ръгби през 2023 и на Олимпиадата през 2024 година

Филип акцентира „ структурните недостатъци “ на френското предложение и отбелязва, че в подтекста на „ реорганизацията на публичните финанси “ отхвърля да „ натоварва бъдещето с спомагателни неконтролирани задължения “, цитира писмото му „ Журнал дьо диманш “.

Кандидатурата на Франция беше импортирана в края на септември в Международното изложбено бюро.

Сценариите на организационния комитет предвиждаха, че ревюто ще притегли 35-40 млн. души и догадка за 65 млн. гости.  Посещаемост, сравнима с тази на Експото в Милано през 2015 година (20 млн. души), ще докара обаче до спад на приходите от 1,3 милиарда на 455 млн. евро, което съставлява риск за публичните финанси, счита държавното управление.

Едуар Филип акцентира също, че липсват частни сътрудници в плана.

Оттеглянето на Франция усилва възможностите на другите трима претенденти за Експо 2025: Русия (Екатеринбург), Япония (Осака) и Азербайджан (Баку).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР