Френският премиер Едуар Филип обяви днес пред синдикатите, че правителството

...
Френският премиер Едуар Филип обяви днес пред синдикатите, че правителството
Коментари Харесай

Френското правителство поема 35 млрд. евро от дълга на националната жп компания

Френският министър председател Едуар Филип разгласи през днешния ден пред синдикатите, че държавното управление ще поеме 35 милиарда евро (40.91 милиарда долара) от общо към 47-те милиарда евро дълг на националната жп компания Ес Ен Се Еф (SNCF). Това заяви Националният съюз на самостоятелните синдикати ЮНСА (UNSA) след среща с премиера, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Съобщението бе направено няколко часа преди формалното изказване на премиера по въпроса.

Съдействието на страната за намаляването на дълга на френските железници е едно от основните претенции на умерените профсъюзи, участващи в стачките против проектите за реформиране на жп компанията, които не престават втори месец.

ЮНСА разгласи, че облекчаването на дълга демонстрира, че има смисъл да се договаря с държавното управление, само че основният представител по въпроса на най-големия френски профсъюз - Обща конфедерация на труда (CGT), уточни, че спорът продължава.

Конфронтацията е считана за тест за решимостта на президента Еманюел Макрон да продължи с по-широката си стратегия за икономическа промяна дружно с измененията в железниците, които ще съставляват най-голямата национализация в бранша от 1937 година насам.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР