Френският министър на въоръжените сили Себастиан Льокорню поставя началото днес

...
Френският министър на въоръжените сили Себастиан Льокорню поставя началото днес
Коментари Харесай

23 държави правят артилерийска коалиция за Украйна

Френският министър на въоръжените сили Себастиан Льокорню слага началото през днешния ден в Париж на артилерийска коалиция за Украйна, целяща да ускори потенциала на Киев в тази област.

Тази коалиция, по самодейност на Франция и Съединени американски щати, е част от задачата на контактната група за Украйна, в която влизат 50 страни, подкрепящи Киев.

23 страни вземат участие в артилерийската коалиция.

Тя е част от задачата на контактната група за Украйна, наречена още " Рамщайн ". Украинският министър на защитата Рустем Умеров ще се включи посредством видеовръзка, откакто се отхвърли да пътува до Париж от съображения за сигурност. Целта на срещата на групата е да се обединят напъните за помощ на Украйна в кратковременен и дълготраен проект и да се поделят разноските.

Франция предлага да създаде 78 артилерийски установки " Сезар " в едногодишен период. Първите шест са поръчани от Киев, а за останалите се разчита на общо финансиране, както оповестява в изявление за в. " Льо Паризиен " министърът на защитата Себастиен Лекорню, който е хазаин на срещата, отбелязва БНР.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР