Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан, след като

...
Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан, след като
Коментари Харесай

Льо Дриан: Европа отново владее ситуацията

Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан, откакто приключи Съвета за външни работи на Европейски Съюз, изрази удовлетворение, че Европейски Съюз съумя да покаже единение в проекта си за външна политика, изключително за рецесията в Либия.

Прекратяването на огъня и оръжейното ембарго против Либия бяха една от главните тематики на министерската среща.

„ Искам да споделя едно чувството: за първи път по време на такава среща имам възприятието, че Европа още веднъж управлява обстановката и желая да изразя своето задоволство. Европа още веднъж владее обстановката, тъй като в резултат на либийската рецесия през днешния ден външните министри показаха подготвеност да се причислят към съглашението, реализирано в Берлин през вчерашния ден, което изключително оказва помощ за установяването на помирение и, да се надяваме, надзор на ембаргото “, сподели Льо Дриан.

Френският външен министър съобщи, че ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел е получил от министрите мандат да следи спазването на ембаргото и прекратяването на огъня в Либия.

Льо Дриан съобщи, че Европейски Съюз е посочил единение и по въпроса за Сахел, където са ситуирани френски войски. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР