Френският министър на бюджета Джералд Дарманин и британският министър Майкъл

...
Френският министър на бюджета Джералд Дарманин и британският министър Майкъл
Коментари Харесай

Франция и Великобритания репетират за Брекзит

Френският министър на бюджета Джералд Дарманин и английският министър Майкъл Гоув, отговарящ за приготовленията за овакантяване без договорка, дадоха начало на едномесечна подготовка на Брекзит. Тя касае камионите, пренасящи артикули през Ла Манша и пристанището във френския град Кале.

Двамата министри пуснаха в употреба и нова митническа система. Във Франция са назначени в допълнение 700 митничари, с цел да се оправят с граничните инспекции, откакто Англия излезе от Европейски Съюз.

Някои страни членки на блока, най-вече граничните, като Ирландия и Франция, се приготвят за евентуален стопански и пътнически безпорядък, в случай че Англия напусне съюза без договорка на 31 октомври.

Дарманин се опита да увери французите, че обстановката е под надзор, с помощта на основаната нова така наречен „ интелигентна граница “. Тя ще сканира табелките с номерата на камионите и автоматизирано ще ги свързва с нужните документи, попълнени онлайн от експортьорите.

„ Разбира се, че ще има усложнения с Брекзит. Всеки е наясно с това. Ще има такива както за английските ни другари, по този начин и за нас. Ще има повече формалности. Ще би трябвало да се заплащат налози, които към момента не съществуват. Ще има повече инспекции. Ще бъде по-сложно да се търгува с Англия. Дължим на нашите европейски другари да защитим общия пазар, защото сме първото гранично пристанище от Англия “, разяснява френският министър на бюджета Джералд Дарманин.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР