Френският козметичен гигант L'Oreal обяви, че премахва думи като "избелване"

...
Френският козметичен гигант L'Oreal обяви, че премахва думи като "избелване"
Коментари Харесай

Лудостта няма край: Расизмът застигна и козметиката на L'Oreal

Френският козметичен колос L'Oreal разгласи, че отстранява думи като "избелване " от продуктите си в подтекста на митингите по света против расизма, оповестява "Франс прес ".

"Групата L'Oreal реши да отстрани думите бял/избелващ, чист/белота, светъл/осветляващ от всичките си вечерни артикули за кожа ", се споделя в известие на компанията.

Обявлението ѝ следва решението в четвъртък на индийските и бангладешките подразделения на Unilever да преименуват локалния си крем за изсветляване на кожата "Fair & Lovely " ( "Светъл и прелестен ") по същата причина.

Англо-холандската компания Unilever, която през предходната година има доходи от към 500 млн. $ от продукта в Индия, посочи, че ще спре да употребява думата "светъл " в името, защото марката е "ангажирана да чества всички тонове на кожата ",

Няколко компании - в това число L'Oreal - бяха разкритикувани неотдавна за изсветляващи кожата артикули след международния напредък на придвижването Black Lives Matter ( "Животът на черните има значение ") след убийството на афроамериканеца Джордж Флойд от бял служител на реда в Съединени американски щати през предишния месец.

Johnson & Johnson обявиха предходната седмица, че ще спрат да продават някои артикули с марките Neutrogena и Clean & Clear, рекламирани като редуктори на тъмни петна в Азия и Близкия изток.

Няколко американски компании обявиха, че биха трансформирали своята образна еднаквост, като да вземем за пример Mars, които споделят, че възнамеряват да развият известната си марка Uncle Ben's, която употребява подигравка на афроамериканец като свое лого.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР