Френският жп конструктор Алстом (Alstom) обяви днес, че е спечелил

...
Френският жп конструктор Алстом (Alstom) обяви днес, че е спечелил
Коментари Харесай

Германия купува от Франция 130 влака за 2,5 милиарда евро

Френският жп конструктор " Алстом " (Alstom) разгласи през днешния ден, че е спечелил контракт за близо 2,5 милиарда евро за доставка на 130 районни влака на югозападната немска провинция Баден-Вюртенберг и тяхната поддръжка в продължение на трийсет години, съобщи Франс прес.

Поръчката, подадена от Регионалната организация за железопътно съоръжение в Баден-Вюртенберг включва алтернатива за 100 спомагателни композиции, посочи френската група в официално съобщение. Според известието, това е най-голямата поръчка за " Алстом " до момента в Германия.

Договорът е за влакове от семейството " Корадия стрийм " (Coradia Stream), всеки с по 380 седящи места, състоящи се от четири вагона - два от тях на две равнища, а други два на едно равнище - които могат да се съединяват допълнително бройки.

Министърът на превоза на провинцията Винфрид Херман посочи, че се основава нов стандарт по повод комфорта на пасажерите, какъвто в никакъв случай не е имало в районния превоз в Германия. " За локалния превоз тези влакове са като спринтьорите в бягането ", акцентира той.

Тези влакове могат да развиват скорост до 200 км/ч. Те са оборудвани с най-нови системи за сигнализация, имат климатик, безвъзмезден безжичен интернет, електрически контакти, само че също и зали за конференции и фамилни купета, както и места за багаж и за колела.

Първите доставки се чакат през 2025 година

Над 730 влака от семейството " Корадия стрийм " към този момент са поръчани в Италия, Люксембург, Нидерландия, Германия, Дания и Испания, оповестява " Алстом ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР