Френският изобретател и звезда на ховърборда (летящ скейтборд) Франки Запата

...
Френският изобретател и звезда на ховърборда (летящ скейтборд) Франки Запата
Коментари Харесай

Летящият човек Франки Запата се подготвя за исторически полет над Ламанша с ховърборд

Френският откривател и звезда на ховърборда (летящ скейтборд) Франки Запата ще се опита да прекоси Ламанша в четвъртък с потребление на изобретението , което беше показано пред международни водачи и на присъстващите на " Шанз Елизе " на Деня на Бастилията в Париж , написа " Гардиън ".

Бившият първенец в надпревари с джет ще се опита да прекоси Английския канал за 20 минути с ховърборд , с което ще означи 110 година от деня, когато пионерът летец Луи Блерио основава първия аероплан, с който прелита над Ламанша.

40-годишният Запата, именуван от френските вестници " Летящият човек ", се чака да излети от плажа Sangatte до Кале и да кацне до Дувър. Той ще презареди на транспортен съд в средата на Ламанша - ще смени 37-килограмова раница , която съдържа керосин за ховърборда Flyboard Air.

Часове преди опита за връх Запата е внимателен по отношение на възможностите си за триумф. Запитан дали е подготвен, той отговори, че е " толкоз подготвен, колкото може да бъде ".

" Ние трябваше да удвоим автономията на машината. Малко е комплицирано...но ние мислим, че можем да го създадем ", разяснява той пред радио RMC. Запата добави, че желае да " следва стъпките на великите пионери в авиацията ".

" Винаги съм бил почитател на Блерио и аз диря ново предизвикателство. Ако можем да прекосим Канала за 110-тата годишнина...откачено предизвикателство ", счита запалянкото.

Първоначално френските морски управляващи отхвърлиха да одобрят полета, защото е прекомерно рисков в един от най-натоварените морски коридори в света, само че не постановиха възбрана. В сряда те трансформираха позицията си и оповестиха, че утвърждават полета, откакто Запата е поел редица гаранции към тях.

Запата сподели, че е употребявал на 3% от опциите на машината на парада във Франция , само че в този момент ще е належащо на 99%. Той счита, че има 30% късмет за триумф.

Френският откривател, който е от Марсилия, направи п ървия полет с Flyboard преди три години.

Той чака да прекоси 36-километровия Ламанш със междинна скорост от 87 километра и на височина сред 15 и 20 метра над морското ниво.

През предходната година френското държавно управление даде 1,3 милиона евро на Запата за създаването на ховърборд , откакто задгранични вложители потърсиха изобретателя.

Flyboard Air е задвижван от пет дребни турбо мотора. Може да се движи самостоятелно към 10 минути и да доближи оптималната скорост от близо 190 километра в час.

Френският боен министър Флоранс Парли разяснява, че машината може да бъде изпитана за разнообразни цели, в това число летяща логистична платформа или платформа за офанзива.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР