Френският фармацевтичен гигант Sanofi понесе 15% спад в цената на

...
Френският фармацевтичен гигант Sanofi понесе 15% спад в цената на
Коментари Харесай

Лидер във фарма сектора планира да продава потребителския си бизнес на борсата

Френският фармацевтичен колос Sanofi понесе 15% спад в цената на акциите си, откакто разгласи, че се готви да отдели потребителския си бизнес и да пренасочи спомагателни средства за създаването на новаторски медикаменти, съобщи " Ройтерс ".

Компанията изостави и задачата си за 32-процентов марж на облагата за 2025 година, като я размени с " дълготрайна доходност ". Пазарът реагира уместно и акциите на Sanofi се оказаха на най-ниското си равнище от 8 месеца насам.

Потребителският бизнес и новаторските лечения

От формалното известие на Sanofi излиза наяве, че потребителският бизнес евентуално ще бъде трансфериран към ново сдружение, записано във Франция, което ще бъде листнато на тържищата.
 Sanofi купи американска фармацевтичната компания за $2,9 милиарда
Sanofi купи американска фармацевтичната компания за $2,9 милиарда

Основният актив на Provention е TZIELD, утвърдено лекарство за закъснение на диабета

Това няма да се случи преди последната четвърт на 2024 година, като задачата ще е оптимално добър резултат за акционерите.

На този декор, ще се влагат повече средства в създаването на имунологични и противовъзпалителни медикаменти. Именно по тази причина и се трансформират предстоящите резултати на компанията във връзка с облагата.
 Фарма секторът е пред война с Европейски Съюз
Фарма секторът е пред война с Европейски Съюз

Според водещи компании от промишлеността регулаторният климат в Европа пречи на иновациите

Според изпълнителния шеф Пол Хъдсън бизнесът с новаторски медикаменти се е развил до степен скоро да може да се развива устойчиво без по-лесно прогнозируемите парични потоци от потребителските артикули.

Въпреки това, някои анализатори са скептични, като означават, че продуктивността на Sanofi в научната област обичайно не е висока, а предстоящите инвестиции имат в действителност сериозен резултат върху финансовите резултати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР