Френските власти ще се допитват до гражданите как да бъде

...
Френските власти ще се допитват до гражданите как да бъде
Коментари Харесай

Питат французите как да се възстанови Нотр Дам

Френските управляващи ще се допитват до жителите по какъв начин да бъде възобновена катедралата " Нотр Дам ", оповестиха от Агенция " Франс прес ", цитирайки министъра на културата Франк Ристер.

" Французите ще могат да създадат своите предложение, след което ще преценим по какъв начин да възстановим " Нотр Дам ", съобщи Ристер пред локални медии.

Той даде обещание да има " спор и необятни съвещания " по тематиката, въпреки че държавното управление ще има последната дума за метода, по който ще бъде реставрирана парижката катедрала.

Припомняме, " Нотр Дам " беше опустошена от пожар на 15 април. Президентът Емануел Макрон даде обещание емблематичната постройка да бъде изцяло възобновена в границите на пет години. Покривът на катедралата беше обхванат от пожара, а аргументите, довели до случая, към момента се обясняват.

Франция инициира интернационален архитектурен конкурс за реорганизация, която да придаде съвременни линии на структурата на постройката, датираща от 13-ти век.

Според изследване на " YouGov " обаче 54% от французите избират катедралата да бъде възобновена в безусловно същия тип, в това число с кулата и комплицираната " гора " от солидни дъбови греди, които крепяха оловния покрив.

Само една четвърт от интервюираните считат, че би трябвало да бъдат добавени и съвременни архитектурни линии, а останалите 21% нямат мнение по въпроса.

" Обикновено когато се реконструират катедрали, се прибавят и нови детайли. Защо да не създадем някои архитектурни промени, които да ни разрешават да кажем, че има " преди " и " след ", вместо да се преструваме, че не се е случило нищо? ", пита Ристер.

Той обаче увери, че решението за това ще бъде взето след съвещания и няма да се работи " зад тила на хората ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР