Френските власти предложиха нов закон, който ще се бори с

...
Френските власти предложиха нов закон, който ще се бори с
Коментари Харесай

Нов закон във Франция ще се бори с подвикванията и насилието срещу жени на улицата


Френските управляващи предложиха нов закон, който ще се бори с подвикванията и половия тормоз против дами по улиците. В рамките на мярката мъжете ще бъдат глобявани на място, заяви френският министър по въпросите на дамите Марлене Шяпа.

По думите на 34-годишната Шяпа въвеждането на наказания е належащо, защото във Франция сходно държание на обществени места не се санкционира от закона.

Очаква се предложенията да бъдат гласувани идната година.

Те идват на фона на продължаващия скандал с холивудския продуцент Харви Уайнстийн, който беше упрекнат от редица известни дами в полово принуждение и даже обезчестяване.

На въпрос в изявление за радио RTL къде е разликата сред тормоз и флирт Шяпа съобщи, че дамите „ знаят доста добре в какъв миг започваме да се усещаме застрашени, несигурни или унизени на улицата “. Според нея като тормоз може да се дефинират случаи, в които мъж нарушава персоналното пространство на една жена, застава покрай нея, преследва я или желае прекомерно настоятелно нейните контакти.

В същото време междупартийна комисия от петима депутати стартира работа с полицията и съда, с цел да се дефинира точна формулировка за махленски тормоз.

Шяпа уточни също, че размерите на санкциите занапред предстоят да бъдат разисквани.

Новият закон ще включва и някои промени на към този момент съществуващи ограничения като усилване на глобите против полово принуждение и секс с малолетни. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР