Френските ски курорти могат да отварят за коледния празничен сезон,

...
Френските ски курорти могат да отварят за коледния празничен сезон,
Коментари Харесай

Франция отваря ски курорти, но лифтове, барове и ресторанти остават затворени

Френските ски курорти могат да отварят за коледния празничен сезон , съобщи министър председателят Жан Кастекс в четвъртък, само че ски лифтовете ще би трябвало да останат затворени , оповестява Агенция Франс Прес.

Президентът Еманюел Макрон предизвести във вторник, че рисковете от ковид вършат " невероятно " бързото обновяване на зимните спортове , добавяйки, че се надява, че рестриктивните мерки могат да бъдат отстранени през януари .

350-те ски курорта във Франция обясниха, че седмиците към Коледа и Нова година са от решаващо значение за тяхното оцеляване , защото те съставляват до една четвърт от годишните им доходи .

" Естествено, всеки може да пътува до курорти, с цел да се наслаждения на чистия въздух на нашите красиви планини и магазините, които ще работят, макар че питейните заведения и заведенията за хранене няма да работят ", сподели Кастекс на конференция.

" Всички ски лифтове и груповите инфраструктури ще бъдат затворени за обществеността , " сподели той. Ски тичане, шейни и снегоходки са измежду дейностите, които нормално не изискват въжен превоз.
 Франция се похвали с намаляване на пандемията, повече, в сравнение с другаде в Европа
Франция се похвали с намаляване на пандемията, повече, в сравнение с другаде в Европа

Но е прибързано да се приказва за преустановяване на блокадата

Френският бранш за зимни спортове споделя, че генерира към 11 милиарда евро доходи годишно и дава работа на 120 000 души през сезона.

Регионът Горна-Савоа във френските Алпи регистрира максимален брой вирусни инфекции на 100 000 души в цялата страна, следван от прилежащия район Савоа .

Здравните управляващи предизвестиха, че районните лечебни заведения могат да бъдат претрупани бързо , в случай че на тълпите скиори от Франция и чужбина им бъде разрешено да пътуват до тези райони .

Франция се стреми да отстрани блокирането в цялата страна на 15 декември, като магазините имат позволение да отворят порти още в събота след седмици на затваряне.

Според здравните управляващи втората вирусна вълна е достигнала своя връх предходната седмица , като броят на новите инфекции, новите болнични и новите пациенти в интензивно лекуване понижават, до момента в който смъртните данни се стабилизират.

Но Макрон предизвести, че " в случай че не желаеме трета обсада, би трябвало да засилим напъните си ".

Кастекс съобщи, че държавното управление се съветва със своите сътрудници от Европейски Съюз за съгласуване на датите за отваряне на ски курортите .

Съседна Германия съобщи, че ще търси договорка с европейските сътрудници за затваряне на ски курортите до началото на януари , като я сложи в борба с туристическите оператори и Австрия.
 Меркел упорства страните в Европейски Съюз да затворят ски курортите най-малко до януари Обновена
Меркел упорства страните в Европейски Съюз да затворят ски курортите най-малко до януари

Италия поддържа отсрочване на ски сезона, Австрия предлага Европейски Съюз да заплати, в случай че затвори ски зони
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР