Френските енергийни компании започнаха да преобразуват газовите котли за работа

...
Френските енергийни компании започнаха да преобразуват газовите котли за работа
Коментари Харесай

Франция започва да преминава на мазут, поради спиране на руския газ

Френските енергийни компании започнаха да преобразуват газовите котли за работа с мазут, с цел да избегнат спирания в работата при положение на в допълнение понижаване на доставките на съветския природен газ, заяви Reuters.

От " Газпром " оповестиха в края на предходната седмица, че подаването на газ през юли ще спре за 10 дни за планов механически ремонт.

" Можем даже да преминем към въглища, в случай че се наложи. Целта е да избегнем затварянето на фабрики, ако изпаднем в дефицит на газ ", сподели Флоран Менего, началник на един от водещите производители на гуми на Michelin. Петролът ще продължи да се преглежда като опция, добави той.

В цяла Европа промишлеността стартира да се насочва към по- " мръсни " горива от газа, като се стреми да понижи разноските, отбелязва организацията. Френският министър на финансите Бруно Льо Мер сподели, че " би било безконтролно да не се подготвим за възможния недостиг на газ ". Той счита, че прекъсването на доставките на газ от Русия е доста евентуален сюжет.

За Франция в действителност казусът с дефицита на съветски газ не е толкоз значим, що се касае за доста други европейски страни. Франция е от страните, които се съгласиха да заплащат по схемата в рубли.

В Гърция също са разтревожено от възможното прекъсване на подаването на газ от " Газпром ". При нужда се планува да се понижи зареждането на индустриалните предприятия, с цел да има гориво за битови потребности.

Лидерът на опозиционната партия " Гръцко решение " Кириакос Велопулос съобщи, че икономическите наказания против Москва би трябвало да се смъкват като неефективни и Гърция да спре изпращането на оръжия за Украйна, заяви БНР.
 Кои европейски страни заплащат за съветския газ в рубли, кои се отхвърлиха, кои обмислят
Кои европейски страни заплащат за съветския газ в рубли, кои се отхвърлиха, кои обмислят

Има и група страни, чийто условия за заплащане на синьото гориво не се промениха
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР