Френските банки Societe Generale, BNP Paribas и нейното дъщерно дружество

...
Френските банки Societe Generale, BNP Paribas и нейното дъщерно дружество
Коментари Харесай

Пет френски банки ще бъдат глобени с 1 млрд. евро за укриване на данъци

Френските банки Societe Generale, BNP Paribas и нейното дъщерно сдружение Exane, както и HSBC, Natixis и BNP ще бъдат санкционирани с общо 1 милиард евро като част от следствие за данъчни измами и пране на пари, свързани с изплащането на дивиденти. Това заяви Bloomberg.

Офисите на петте банки са били обискирани през вчерашния ден. Разследването е свързано със тактика за арбитраж на дивиденти, известна като cum-cum, при която акционерите краткотрайно трансферират акции на вложители, основани в чужбина, с цел да избегнат заплащането на налог върху дивидентите. Инвеститорите са държали акции в миг, когато изплатените дивиденти са били или освободени от налози, или обезщетени. След това те продадоха скъпите бумаги назад на първичния притежател. Така спестената сума беше разграничена.

Френската полиция проверява петте банки взаимно с Германия. В разследването участват 16 френски съдии и 150 следователи, както и 6 прокурори от Кьолн. Това се дължи на обстоятелството, че сходна скица, известна катоо cum-ex, беше постоянно срещана в Германия. Тя позволява на продавачите и действителните притежатели на акции да изискат данъчни облекчения върху дивиденти, изплатени единствено един път.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР