Френски профсъюз играе ролята на Робин Худ, като раздава безплатно

...
Френски профсъюз играе ролята на Робин Худ, като раздава безплатно
Коментари Харесай

Френски енергиен профсъюз с акция Робин Худ срещу пенсионната реформа

Френски синдикат играе ролята на " Робин Худ ", като раздава гратис електричество и газ в символ на митинг против плана за пенсионна промяна, който включва последователно повишение на възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години, акцентирайки върху най-големия синдикат в страната CGT.

Проектът провокира всеобщо отвращение и вълна от демонстрации, откакто държавното управление разгласи проектите си.

Стачки и митинги избухнаха в цялата страна на 19 януари, като съгласно CGT минимум 2 млн. души са взели участие в всеобщи демонстрации.

CGT заяви, че членовете, работещи в енергийния бранш, са взели участие в " акция Робин Худ " против предлагането за промяна в парижкия район и други градове, в това число Лил, Нант, Лион, Ница и Марсилия.

" Няколко лечебни заведения и клиники, общински пързалки и плувни басейни, публични спортни центрове,... библиотеки, междинни учебни заведения, гимназии, детски градини, групово отопление на университети или HLM (жилища с невисок наем), публично осветяване на дребни и междинни градове и обществени жилища са получили гратис електричество или газ ", обявиха от CGT.

Енергетиците, които стачкуват против пенсионната промяна предоставиха на дребни предприятия, като да вземем за пример пекарни по-евтин ток.

" Тези дейности в енергетиката едвам в този момент стартират ", обявиха от профсъюза./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР