Френската полиция е започнала криминално разследване за евентуална употреба на

...
Френската полиция е започнала криминално разследване за евентуална употреба на
Коментари Харесай

Френската полиция разследва допинг на "Тур дьо Франс"

Френската полиция е почнала престъпно следствие за възможна приложимост на допинг по време на " Тур дьо Франс ", стана ясно ден след края на най-престижното колоездачно съревнование. Новината беше доказана от регионалния прокурор на Марсилия Доминик Лоранс пред организация " Франс прес ", а от интернационалния колоездачен съюз (UCI) разясниха, че " приветстват " дейностите на локалните управляващи.

Случаят е обвързван с " откриването на голям брой здравни артикули, в това число лекарства... и изключително разкриването на способ, който може да бъде дипломиран като допингиране ", разкри Лоранс. Обект на следствието е тимът на " Аркеа Самсич ", като съгласно парижкия в. " Льо Паризиен " доктор и физиотерапевт от френския отбор са арестувани за разпит.

Миналата сряда (16 септември) полицията е претърсила хотелските стаи на водещите състезатели на тима, измежду които водача на отбора - колумбийската звезда Наиро Кинтана. Обискът е осъществен от чиновници на Центъра за битка против вредите за околната среда и публичното здраве на Франция (OCLAESP). Открити са физиологични разтвори и съоръжение за слагане на инжекции.

Кинтана е някогашен победител в другите две най-авторитетни надпревари - Обиколката на Италия (2014) и Обиколката на Испания (2016). В Обиколката на Франция той има две втори места (2013, 2015), а през 2020 година финишира 17-и в генералното класиране. Освен неговата стая са претърсени още тези на брат му Дайер Кинтана и различен техен съотечественик - Винер Анакона, също каращи за " Аркеа Самсич ", заяви в. " Екип ".

" UCI удостоверява, че е в връзка с OCLAESP и с антидопинговата фондация на колоезденето, касаеща правосъдни интервенции, провеждани от френските управляващи по отношение на " Тур дьо Франс " - оповестиха публично от интернационалния съюз. - UCI приветства и поддържа дейностите на всички институции и ще предприеме съответните ограничения един път щом бъде осведомен с информацията, добита от френските правосъдни управляващи. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР