Френската полиция е арестувала втори заподозрян във връзка с вчерашното

...
Френската полиция е арестувала втори заподозрян във връзка с вчерашното
Коментари Харесай

Арестуван е втори заподозрян за терористичното нападение във Франция

Френската полиция е арестувала втори обвинен по отношение на вчерашното терористично нахлуване в южния град Треб. Това заяви Ройтерс, като цитира източник от съда.

Задържаният е малолетен и е другар на атентатора – Редуан Лакдим , прецизира източникът. Вчера полицията арестува жена по отношение на офанзивата.

Досега се предполагаше, че 25-годишният Лакдим е работил самичък, когато през вчерашния ден открадна кола и взе заложници в супермаркет в Треб.

В дома на Редуан Лакдим са открити „ бележки, загатващи за „ Ислямска държава”.

Близък до следствието източник твърди, че проверяващите разкрили обръщение, написано на ръка, в което 25-годишният французин с марокански генезис декларира принадлежност към ИД

Тази заран от раните си умря жандармеристът, който се замени против заложничка. Така жертвите на офанзивата станаха четири.

44-годишният подполковник от жандармерията Арно Белтрам е в екипа, изпратен да обезвреди терориста, взел заложници в супермаркета в Треб. Те съумяват да изведат част от тях, само че една жена остава в плен на похитителя.

Тогава Белтрам взема решение да се замени с нея и влиза в магазина. Оставя телефона си включен, с цел да могат сътрудниците му да наблюдават развоя на обстановката. Когато чуват изстрели, жандармеристите вземат решение да щурмуват магазина. Похитителят е погубен, само че Белтрам е тежко ранен, прострелян с три патрона.

При новината за гибелта му тази заран Националната жандармерия написа в „ Туитър”, че той е „ дал живота си за свободата на заложниците ". Знамето пред постройката на жандармерията през днешния ден беше спуснато на половина в негова памет. Цял ден пред нея идват хора, с цел да слагат цветя.

Президентът на Франция Еманюел Макрон го назова воин. „ Той избави човешки живот. Той е чест за пагона и за родината си”, сподели Макрон.

Със гибелта на Белтрам починалите при офанзивата стават четирима. Айфеловата кула нощес изгаси светлините си в символ на респект към паметта на жертвите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР