Френската министърка на отбраната Флоранс Парли, която вчера бе на

...
Френската министърка на отбраната Флоранс Парли, която вчера бе на
Коментари Харесай

Френска министърка изрази притесненията на Париж във връзка с единството на НАТО

Френската министърка на защитата Флоранс Парли, която през вчерашния ден бе на посещаване във Вашингтон, изрази терзанията на Париж по отношение на единството на НАТО, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Аз персонално съм обезпокоена от концепцията, че като изискване за единството на НАТО може да се слага настояването съдружниците да купуват даден тип въоръжение. Европейците се питат дали ангажираността на Съединени американски щати с алианса е дълготрайна ", съобщи френската министърка.

Според Парли не е задоволително в границите на НАТО да се слагат условия, като да вземем за пример страните членки да купуват новите американски изтребители Ф-35.

Френската министърка държа тирада в основания във Вашингтон мозъчен концерн Атлантически съвет, а по-късно се срещна с американския си сътрудник Патрик Шанахан.

Във фокуса на срещата сред Парли и Шанахан бе присъединяване на Франция в интернационалната коалиция, имаща за цел да се предотврати завръщането на терористичната организация " Ислямска страна " в Сирия.

Флоранс Парли не пое никакъв съответен ангажимент във връзка с военното наличие на Франция в Сирия, отбелязва Франс прес.

" Внимателно учим скорошното предложение на Съединени американски щати да запазят в Сирия военно наличие в съдействие с няколко задгранични сътрудници ", посочи Парли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР