Френската компанията Renault се готви да електрифицира моделите на бранда

Френската компанията Renault се готви да електрифицира моделите на бранда ...

Dacia може и да се окаже проблем за Renault.


Френската компанията Renault се готви да електрифицира моделите на бранда Dacia, за да може да покрие екологичните норми в Европа през 2020 г. Това обаче може да доведе до проблеми за производителя, съобщава Automotive News Europe.

Новият екологичен стандарт фиксира средния показател на емисиите CO2 за всички модели, влизащи в концерна, на 95 грама на километър пробег. За Renault Group най-сериозният проблем от екологична гледна точка е именно Dacia. Според информациите, ако Renaut не вземе мерки в тази посока, догодина ще трябва да плати глоба от 450 млн. евро, което е около 17% от приходите, съобщава AutoMedia.bg.

В същото време, анализаторите изчисляват електрификацията на моделната гама на Dacia на 671 млн. евро. Разходите по внедряване на нов силов агрегат обаче няма как да бъдат прехвърлени на потребителя, тъй като поскъпването на автомобилите на румънската марка ще доведе до отлив на клиенти.

"В момента разглеждаме различни варианти, за да може да минимализираме загубите от новия екологичен регламент в Европа", потвърди директорът на продажбите на френската компания Оливие Мюже.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
По публикацията работи: Красимир Ангелов

Източник: dnes.bg