Френската компания за високотехнологични медицински изделия CARMAT обяви, че стартира

...
Френската компания за високотехнологични медицински изделия CARMAT обяви, че стартира
Коментари Харесай

Във Франция стартира клинично проучване с изкуственото сърце Aeson

Френската компания за високотехнологични медицински произведения CARMAT разгласи, че започва първото огромно клинично изследване със основаното от нея изкуствено сърце Aeson. То е предопределено да обезпечи лечебна опция за хора, страдащи от тежка сърдечна непълнота в краен етап, при които опциите за лекуване са извънредно лимитирани. Клиничното изследване носи наименованието EFICAS и ще се организира единствено във Франция.

Първата имплантация на Aeson в границите на това изследване е осъществена през последната седмица на декември 2022 година от проф. Андре Венсантели и неговият екип в районната университетска болница в Лил, оповестиха от CARMAT.

Освен тази болница, в изследването следва да се включат и още 5 огромни медицински центъра – Университетската болница Pitié Salpêtrière и Европейската болница „ Georges Pompidou “ в Париж, Университетската болница в Рен, Университетската болница в Страсбург и Университетската болница в Лион (Hospices Civils de Lyon).

Това проспективно изследване ще включва общо 52-ма пациенти, които дават отговор на изискванията за сърдечна трансплантация във Франция, и ще разреши на CARMAT да събере както спомагателни данни за ефикасността и сигурността на своето изкуствено сърце, по този начин и медико-икономически данни в поддръжка на своето предложение за установяване на цената и реимбурсацията на разноските за устройството.

Основната последна цел на проучването е постигането на преживяемост в продължение на 180 дни след имплантиране на устройството без инвалидизиращ инсулт или сполучлива сърдечна трансплантация в границите на 180 дни след имплантирането.

За да финансира отчасти изследването, CARMAT се възползва от държавна помощ – 13 млн. евро от Френския народен фонд за нововъведения, прецизират от компанията.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР