Френската хранителна индустрия се е съгласила да възобнови преговорите с

...
Френската хранителна индустрия се е съгласила да възобнови преговорите с
Коментари Харесай

Заплахата за данъчно изтръгване“ от печалбите даде резултат във Франция

Френската хранителна промишленост се е съгласила да възобнови договарянията с търговците на дребно по-рано, съобщи през днешния ден финансовият министър Брюно Льо Мер, представен от Ройтерс.

Това се случва, откакто той ускори натиска върху огромните компании за хранителни артикули да понижат цените.

" Това е отлична вест за потребителите, защото значи, че цените ще бъдат предоговорени към намаляване, което ще спомогне да се прекъсне инфлационната серпантина ", сподели Льо Мер пред медиите след среща с представители на производителите на хранителни артикули.

Въпреки спада на цените на суровините на световните пазари цените на питателните артикули във Франция са скочили с над 15 на 100 през последните месеци, макар че фирмите за хранителни артикули и търговците на дребно са се споразумели за приблизително годишно нарастване от 10 на 100 през март.

Миналата седмица френският финансов министър заплаши, че ще употребява данъчни ограничения, с цел да " изтръгне " назад това, което разказва като неоправдани облаги

на хранителната индустрия, в случай че фирмите от бранша не се съгласят на договаряния за високите цени.

Брюно Льо Мер съобщи през днешния ден, че договарянията ще се проведат преди края на месеца, което значи, че потребителите могат да стана очевидци на по-ниски цени на пастата през лятото, като се има поради поевтиняването на пшеницата.

 
 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР