Френската енергийна компания Engie обяви, че руският гигант Газпром ще

...
Френската енергийна компания Engie обяви, че руският гигант Газпром ще
Коментари Харесай

Газпром намали драстично газа и за Франция

Френската енергийна компания Engie разгласи, че съветският колос " Газпром " ще понижи доставките на газ от през днешния ден заради противоречие по контракт, написа европейската редакция на американския вестник " Политико "

Компанията не посочи повода за разногласието, само че сподели, че " към този момент е осигурила нужните размери, с цел да извърши уговорката си към своите клиенти и личните си потребности ", добавяйки, че са въведени ограничения за понижаване на евентуалните " финансови и физически въздействия " от намаляването на доставките.

Емануел Варгон, началник на френската енергийна регулаторна комисия, сподели през днешния ден, че организацията " не е доста обезпокоена " от свиването на доставките, като сподели, че френските газови хранилища към този момент са цялостни на 91 % и би трябвало да бъдат изцяло запълнени до края на септември или началото на октомври.

Доставките на съветски газ от " Газпром " за френската енергийна компания Engie са паднали до единствено 1,5 тераватчаса (TWh) на месец , сподели Engie. През 2021 година " Газпром " достави 121 TWh газ на Engie.

" Русия употребява газа като оръжие! " - сподели Агнес Пание-Рунаше, министър на енергийния преход, пред радио France Inter. Engie от своя страна заяви, че води договаряния с алжирската Sonatrach за други възможности на съветския газ.

Президентът Еманюел Макрон възнамерява да свика Съвета по защита на страната в петък, за да обсъди доставките на газ и електричество, съобщи AFP.

Френският министър председател Елизабет Борн предизвести държавното управление, че може да се наложи да ограничи потреблението на сила тази зима и прикани шефовете на фирмите да подхващат стъпки за понижаване на потреблението на сила.

Говорейки на годишна конференция, проведена от най-голямата федерация на работодателите във Франция, " Медеф ", Борн прикани фирмите да " отидат по-далеч " в намаляването на потреблението си на фона на опасенията за цялостно прекъсване на съветския газ, което съгласно нея заплашва " с брутални спирания на газа и съществени стопански и обществени последствия " .

" През септември всяка компания би трябвало да вкара собствен личен проект за икономисване на сила ", сподели Борн, " Ако действаме групово, можем да преодолеем риска от дефицит. Но в случай че всеки един от нас не успее да извърши своята част или в случай че всички отрицателните вероятности незабавно се осъществят, ще би трябвало да наложим (на държавно ниво) понижаване на потреблението. "

" Ако се стигне до нормиране, фирмите ще понесат първия удар и за жалост би трябвало да сме готови за това ", добави тя.

Френският министър председател сподели, че държавното управление работи с индустриални организации като " Франс Индустри ", с цел да ограничи въздействието на евентуалните правила и приготвя ограничения за поддръжка на най-засегнатите компании.

Борн сподели, че е наредила на всяко министерство да вкара проект за понижаване с 10 % на потреблението на сила през идващите две години и предложи всяка компания също по този начин да назначи " дипломат на енергийната умереност ". Тя добави, че корпоративните проекти за икономисване на сила ще бъдат преразгледани през октомври.
 Зеленски упрекна Русия в стопански тероризъм
Зеленски упрекна Русия в стопански тероризъм

Заради опитите ѝ да попречи на Европа да се ресурси с газ преди зимата

Жителите на Франция на фона на повишаващите се цени на газа и електрическата енергия . В същото време цената на дървата също се увеличи. Това разкри France info.

Франция ще поддържа таван на цените на електрическата енергия до края на годината в опит да отбрани семействата, ограничаването ще бъде отстранено в края на 2022 година, само че и през идната година , даде обещание министърът на стопанската система Бруно Льо Мер.
 Франция е в пика на инфлацията
Франция е в пика на инфлацията

Оливие Веран чака през 2023 година да стане " по-поносимо "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР