Френската банкова група Сосиете женерал продава бизнеса си в България.

...
Френската банкова група Сосиете женерал продава бизнеса си в България.
Коментари Харесай

Сосиете женерал се изтегля от България

Френската банкова група Сосиете женерал продава бизнеса си в България. това е част от тактиката на сдружението да се отдръпна от пазарите в Източна и Централна Европа, на които няма водеща позиция, оповестява " Капитал ".

Още в края на предходната година от Сосиете женерал оповестиха, че не престават проекта си за преструктуриране, който включва продажба на част от подразделенията на групата по света. Целта е фокус върху пазарите, където банката има мощни позиции.

Официална информация какво тъкмо се продава няма. По неофициална информация претендент за активите на Сосиете женерал в България е унгарската OTP Bank, която е притежател на втората по активи банка у над ДСК.

По информация на " Капитал " се е появил и втори претендент за договорката - фонд на американския асет управител Apollo Global Management.

Банката в България се продава в пакет с още пет поделения на френската група – в Албания, Македония, Черна гора, Сърбия и Молдова.

Преструктурирането на френската банкова група стартира преди няколко години. Като част от него тя продаде подразделението си в Хърватия на OTP през 2016 година Ясно е, че Сосиете женерал ще резервира бизнеса си на няколко пазара в района, на които има мощни позиции- Русия, Румъния и Чехия.

Това ще е нова огромна договорка в банковия бранш в България. През предходната година гръцката NBG продаде притежаваната от нея в България ОББ на СиБанк

В момента тече продажба на банка Виктория. Гръцкият притежател на Банка Пиреос също разгласи, че продава подразделенията си в района.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР